هرچند گیاه خوار بودن به درد هر کسی نمیخورد اما تعداد زیادی از آدمها دوست دارند به این رژیم غذایی روی بیاورند. گیاه خوار شدن دشوار به نظر میرسد و نیازمند نیروی اراده است. اما تبدیل شدن به یک گیاه خوار، برای بسیاری از آدمها هم، سادهترین کار جهان است. اگر شما تصمیم خود را گرفتهاید و تمایل دارید گیاهخواری را به عنوان برنامهی غذایی همیشگیتان برگزینید، این نوشتار به دردتان خواهد خورد.
چرا گیاه خوار شویم؟
باز هم اجازه دهید بگوییم که گیاهخواری برای همهی آدمها مناسب نیست. در صورتی که تا حد بسیار زیادی به خوردن گوشت علاقه دارید (و بسیاری از آدم ها همینطور هستند)، ممکن است علاقهای به این رژیم غذایی نداشته باشید. اگر در حال حاضر مواد غذایی سالم و مناسب مصرف میکنید یا چندان به فکر سلامتیتان نیستید، شاید بهتر باشد به دنبال گیاه خوار شدن نباشید.
دلایل گیاهخواری
۱. کاهش میزان چربی که مصرف میکنید
هرچند گوشت حاوی پروتئین زیادی است، اما به میزان زیادی هم چربی – به ویژه چربی اشباع- وارد بدنتان میکند. به همین دلیل است که با حذف گوشت، ورود چربیهای بد به بدن را نیز کاهش میدهید. مواد غذایی موجود در رژیم گیاه خواری احتمالا نه تنها کم چرب هستند، بلکه چربیهای خوب هم دارند. این ویژگی به شدت خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش میدهد و در واقع مطالعات متعدد نشان دادهاند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، و همچنین فشار خون بالا، دیابت، سرطان و سایر بیماریها در افرادی که ژیم گیاه خواری دارند، بسیار پایینتر است.
مطلب مرتبط:مضرات خامگیاهخواری: ۴ خطرناک ترین عوارض رژیم خامگیاهخواری
۲. کمتر دچار مسمومیت غذایی خواهید شد
مسمومیت غذایی سالانه میلیونها نفر از مردم را تحت تاثیر قرار میدهد – و در غالب مواقع این مسمومیت ناشی از گوشت است که یک محیط مناسب برای پرورش باکتریهای مضر محسوب میشود، به ویژه اگر به درستی نگهداری یا طبخ نشود. گوشت را از رژیم غذاییتان حذف کنید و خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را کاهش دهید (به خصوص اگر تخممرغ و لبنیات را نیز کنار بگذارید البته این یکی اختیاری است).
۳. رنج و عذابتان را پایان می دهید
شما احتمالا نمیخواهید در مورد رفتارهای وحشتناک با حیواناتی که به عنوان غذای ما پرورش داده میشوند (حتی قبل از اینکه به خاطر ما ذبح شوند) چیزی بشنوید. به هر حال شنیدن این داستان رنج و عذاب زیادی به همراه دارد و در صورتی که مصرف گوشت را به طور کلی کنار بگذارید، نقشی را که در این جریان داشتید، حذف خواهد شد.
مطلب مرتبط:چگونه گیاه خوار شویم: ۲۰ روش گیاهخوار شدن که بسیار آسان است
۴. به محیط زیست کمک میکنید
در واقع صنعت گوشت به شیوههای متعددی به محیط زیست آسیب وارد میکند، از زبالههای منابع گرفته (حیواناتی که به عنوان غذای ما پرورش داده میشوند، غذای زیادی مصرف میکنند)، تا اتلاف سوخت، آلودگی ناشی از مواد زائد تولید شده در روند پرورش آنها و بسیاری دیگر.
۵. وزن اضافیتان را به راحتی از دست بدهید
این امکان وجود دارد که گیاه خوار باشید و غذاهای بسیار ناسالم از جمله کیک و سیبزمینی سرخ کرده و مواد غذایی سرخ شده و پیتزا و چیپس بخورید. اما به هر روی گرایش به این غذاها بسیار سختتر است. مطالعات مکررا نشان میدهند که افراد گیاه خوار باریکتر هستند و نسبت به کسانی که گوشت مصرف میکنند کمتر دچار مشکل چاقی میشوند. اگر شما در حال تلاش برای از دست دادن وزن هستید، گیاه خوار شدن میتواند در این راه به شما کمک کند.
۶. مواد مغذی بیشتری دریافت کنید
به طور کلی (هرچند نه لزوما) گیاهخواران گوشت را با مواد مغذی بیشتری مانند میوهها، سبزیجات، لوبیا، غلات کامل و غیره جایگزین میکنند. اگر این کار را بکنید، مواد مغذی مورد نیاز بدنتان را راحتتر تامین میکنید، اوضاع سلامتیتان بهبود مییابد، کمتر مریض میشوید و انرژی بیشتری هم خواهید داشت.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی
منبع: زن هبیتس
۶ دلیل علمی که گیاهخواری برای سلامتی تان مفید است